Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Karp po żydowsku - przepis

Marek Marcuch, Gospoda Wrocławska i Restauracja Rybna Sukiennice 6, Wrocław
1. Do osolonej zimnej wody wrzucamy połówki cytryny, liść laurowy i ziele angielskie. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę (50 g), rodzynki (20 g), płatki migdałów (40 g). Po około 15 minutach gotowania wyciągamy z wody ziele, liść laurowy i cytrynę. Dodajemy żelatynę (10 gramów na 1 l wody). Na zdjęciu galareta po stężeniu.
1. Do osolonej zimnej wody wrzucamy połówki cytryny, liść laurowy i ziele angielskie. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę (50 g), rodzynki (20 g), płatki migdałów (40 g). Po około 15 minutach gotowania wyciągamy z wody ziele, liść laurowy i cytrynę. Dodajemy żelatynę (10 gramów na 1 l wody). Na zdjęciu galareta po stężeniu. Janusz Wójtowicz
Zobacz, jak przygotować karpia po żydowsku. Przepis na danie dla jednej osoby.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto