Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 3
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Do osolonej zimnej wody wrzucamy połówki cytryny, liść...
fot. Janusz Wójtowicz

Karp po żydowsku - przepis

1. Do osolonej zimnej wody wrzucamy połówki cytryny, liść laurowy i ziele angielskie. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę (50 g), rodzynki (20 g), płatki migdałów (40 g). Po około 15 minutach gotowania wyciągamy z wody ziele, liść laurowy i cytrynę. Dodajemy żelatynę (10 gramów na 1 l wody). Na zdjęciu galareta po stężeniu.

Zobacz również

KPO dla branży hotelarskiej i gastronomicznej. Na co mogą liczyć górale spod Tatr?

NOWE
KPO dla branży hotelarskiej i gastronomicznej. Na co mogą liczyć górale spod Tatr?

Kolejni kandydaci do pracy w Straży Granicznej sprawdzeni

Kolejni kandydaci do pracy w Straży Granicznej sprawdzeni

Polecamy

Funkcjonalne wykorzystanie lektury – co to znaczy i jak sobie z tym poradzić?

Funkcjonalne wykorzystanie lektury – co to znaczy i jak sobie z tym poradzić?

Śladami Chopina – odwiedź dom kompozytora w Żelazowej Woli

Śladami Chopina – odwiedź dom kompozytora w Żelazowej Woli

Musztardowa marynata do kurczaka. Przy niej się nie napracujesz, a smakuje wybornie

Musztardowa marynata do kurczaka. Przy niej się nie napracujesz, a smakuje wybornie