Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 3
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Do osolonej zimnej wody wrzucamy połówki cytryny, liść...
fot. Janusz Wójtowicz

Karp po żydowsku - przepis

1. Do osolonej zimnej wody wrzucamy połówki cytryny, liść laurowy i ziele angielskie. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę (50 g), rodzynki (20 g), płatki migdałów (40 g). Po około 15 minutach gotowania wyciągamy z wody ziele, liść laurowy i cytrynę. Dodajemy żelatynę (10 gramów na 1 l wody). Na zdjęciu galareta po stężeniu.

Zobacz również

Tomasz Tułacz: Gdybyśmy strzelili bramkę, mecz mógł się inaczej ułożyć

NOWE
Tomasz Tułacz: Gdybyśmy strzelili bramkę, mecz mógł się inaczej ułożyć

Spotkanie z Leszkiem Jodlińskim w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Gliwicach

NOWE
Spotkanie z Leszkiem Jodlińskim w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Gliwicach

Polecamy

To domowe urządzenie truje bardziej niż spaliny! Narażasz zdrowie całej rodziny

To domowe urządzenie truje bardziej niż spaliny! Narażasz zdrowie całej rodziny

Ci emeryci nie muszą płacić podatku dochodowego. Jak skorzystać z ulgi PIT-0?

Ci emeryci nie muszą płacić podatku dochodowego. Jak skorzystać z ulgi PIT-0?

W Głuszycy zatrzymano sprawcę kradzieży rozbójniczej

W Głuszycy zatrzymano sprawcę kradzieży rozbójniczej