MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ryba w occie to potrawa zdecydowanie ciężkostrawna, powinny...
fot. nexile/123RF

Kto nie powinien jeść ryb? Przeciwskazaniem do ich spożycia jest nie tylko alergia na ryby. Uważać muszą osoby z dną moczanową i migrenowcy

Ryba w occie

Ryba w occie to potrawa zdecydowanie ciężkostrawna, powinny unikać jej osoby ze stanami zapalnymi żołądka i jelit, w tym z wrzodami i nadkwasotą, cierpiące na choroby związane z jamą ustną i przełykiem, a także te z zaleconą dietą lekkostrawną np. w związku z planowanym lub wykonanym zabiegiem operacyjnym. Dania zawierające ocet nie są zalecane także w diecie małych dzieci.

Zobacz również

10 dachów uszkodzonych po sobotniej burzy w powiecie przemyskim

10 dachów uszkodzonych po sobotniej burzy w powiecie przemyskim

Z Nauką za Pan Brat! Dzieci spędziły dzień na Politechnice Lubelskiej

Z Nauką za Pan Brat! Dzieci spędziły dzień na Politechnice Lubelskiej

Polecamy

Rejestracja w Netflix bez tajemnic – co warto wiedzieć?

Rejestracja w Netflix bez tajemnic – co warto wiedzieć?

Konwenty, czyli naprawdę niezwykłe wydarzenia. Na czym dokładnie polegają?

Konwenty, czyli naprawdę niezwykłe wydarzenia. Na czym dokładnie polegają?

Pyszne, pożywne i zdrowe. Takie śniadanie zachwyci całą rodzinę

Pyszne, pożywne i zdrowe. Takie śniadanie zachwyci całą rodzinę